Förra veckan var ju en arbetsvecka och därför blev det inget nytt recept då.. Och det är just det detta går ut på.. Jag ska hitta på en ny maträtt varje vecka JAG är hemma.. :)
Tonfiskfyllda paprikor
Ingredienser
4st stora paprikor valfri färg (dock ej grön)
1/2 Purjolök, ansad, sköljd och strimlad
1msk olja
3dl kokt ris
2 burkar tonfisk i vatten
1 burk ananasskivor
Salt och peppar
Sås
2dl matlagningsyoghurt
2msk mango chutney
2krm salt
några stänk tabasco eller annan kryddig sås (chili eller liknande)
Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Förväll halvorna i kokande vatten (med en nypa salt) i ca 6 minuter.
Fräs purjolöken (som är strimlad) i olja i en stekpanna. Blanda i ris, avrunnen tonfisk och ananas skuren i små bitar.
Smaka av med salt och peppar.
Ta upp paprikahalvorna och låt dem rinna av. Fyll paprikorna med tonfiskröran och lägg en klick av såsen ovanpå.
Denna rätt gör att tallriken ser ganska tom ut.. Rekommenderar en bit vitlöksbröd och kanske en grönsallad för att göra rätten lite roligare..
Denna rätt funkar till alla i familjen om man är försiktig med tabascon.. Min 1-åring åt detta som en tok.. 3-åringen dock var mer skeptisk.. :)
Lycka till..!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Låter gott. Lite skeptisk till ananasen men det funkar kanske bra till tonfisk.
Du har fått en utmaning!
Har jag? Hur? Var?
Nu har vi testat den här rätten. Det var överraskande gott!
Strålande.. :)
Skicka en kommentar