torsdag 19 februari 2009

Dags igen..

Ok, här kommer veckans recept..

Kycklingfrikassé med lime och kokos
4st kycklingfileér
2st morötter
1st purjolök
3dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1st lime
1dl mellangrädde
2tsk maizena redning för ljusa såser (alt mjölbaserad redning)
1/2dl kokos
salt peppar

Strimla kycklingen, skär morötterna i slantar och skölj, ansa och skär purjon i 2cm breda bitar. Lägga allt i en gryta.
Riv limeskalet fint och lägg det åt sidan, pressa sedan limen och blanda buljongen och limesaften i grytan. Sjud detta i ca 7-8 minuter eller tills kycklingen är klar.
Tillsätt grädden och smaka av med salt, vitpeppar och det rivna limeskalet.. Strö över redningen och låt puttra några minuter (mängden redning kan justeras för att få en stadigare alt lättare sås)..

Rosta kokos i en torr och het stekpanna och strö den över grytan.

Servera med pasta eller ris.. Själv valde jag den snabba vägen ut med 10-minuters pasta.. :)

Alla "försökskaniner" gillade maträtten inkl jag själv.. Att den dessutom tar ca 10 minuter att tillaga (med ingredienserna klara) för den till en perfekt "efter-dagis-rätt"

Lycka till..!

Inga kommentarer: