Ja det är väl lite anmärkningsvärt att jag idag trots allt tjat om glas i kycklingfile serverade just en rätt baserad på detta.. Men så blev det..
Citronkyckling med oliver
4st kycklingfiléer
2dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
1tsk rosmarin
rivet skal och saft av ½ citron
1dl svarta urkärnade oliver
½dl grovhackad persilja
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Blanda grädde, hönsbuljongtärning, rosmarin och saft från ½ citron i en traktörpanna. Låt blandningen koka upp.
Lägg i filéerna och koka under lock i ca 7 minuter. Rör ner citronskalet, oliver och persilja. Servera med pasta.
Jag lade till en lite personlig touch genom att ha i en ½ msk hackad kapris utöver ingredienserna ovan. Oliverna kan gärna delas på mitten för att få en bättre blandning i såsen.
Smaklig måltid..!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar