söndag 29 mars 2009

Mitt i oroliga kycklingtider..

Ja det är väl lite anmärkningsvärt att jag idag trots allt tjat om glas i kycklingfile serverade just en rätt baserad på detta.. Men så blev det..

Citronkyckling med oliver
4st kycklingfiléer
2dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
1tsk rosmarin
rivet skal och saft av ½ citron
1dl svarta urkärnade oliver
½dl grovhackad persilja

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Blanda grädde, hönsbuljongtärning, rosmarin och saft från ½ citron i en traktörpanna. Låt blandningen koka upp.

Lägg i filéerna och koka under lock i ca 7 minuter. Rör ner citronskalet, oliver och persilja. Servera med pasta.

Jag lade till en lite personlig touch genom att ha i en ½ msk hackad kapris utöver ingredienserna ovan. Oliverna kan gärna delas på mitten för att få en bättre blandning i såsen.

Smaklig måltid..!

Inga kommentarer: