tisdag 11 december 2007

Vattkoppor

Vi trodde att lilltjejen redan hade haft vattkoppor, men ack så fel vi hade..

Sambon hämtade henne på dagis igår och vid första blöjbytet efter hemkomst upptäcktes de första kopporna..

Själv går jag i väntans tider då jag fortfarande inte vet om jag haft kopporna, och som förälder lär jag åka på det om jag inte redan haft det..

Såna här dagar är jag faktiskt glad för Pippi Långstrump och Saltkråkan, lilltjejens favoriter. Blev dock något förvånad när hon vid lunchtid idag hittade den nyhemkomna Simpsons-filmen och sa att hon ville se den..

Det lustiga är att hon trots sin ringa ålder har en Simpsons-historia.. Vi började ganska tidigt att ge henne mjölkersättning och hennes kvällsmål serverades vid 18-tiden, lagomt till Simpsons på TV3.

Hon ångrade sig dock ganska omgående och ville titta på något annat.. Här kom då mitt inflytande som förälder in samtidigt som en hint av uppfostran visade sig.. Har hon valt en film eller dylikgt, så är det vad hon kommer se.. Inte mig emot..

Simpsons har lyckats måste jag säga.. Filmen var som vilket avsnitt som helst, roligt! Höjdpunkten var nog "Spiderpig", en parodi på den relativt kända, numera trilogin, Spindelmannen..

Appropå film så såg vi ju klart 24 igår.. Jag får alltid abstinens och påbörjar oftast en om-titt på någon av säsongerna som redan varit.. Denna gången blir det säsong 4, ni vet den där Jack är den "enda" man känner igen.. Tony och Michelle, likväl David Palmer kommer in senare i säsongen, men här handlar det främst om Jack Bauer vilket jag tycker är bra..

För tillfället håller jag nog s.4 som min favorit.. Tyvärr så försvinner Edgar i den säsongen..

Inga kommentarer: